Cercador per categoriesCercador:

Persones destinatàries

Àmbits d'actuació

Àmbit territorial


Espai Respir

Definició servei: Espai d’atenció per a les persones grans que es troben en situació de dependència.
 
Prestacions del servei: què es fa, qui ho fa i com es fa?
Una treballadora familiar qualificada té cura de les persones grans i els proposa diferents activitats seguint una proposta de programació dins l’horari d’atenció: realització d’exercicis d’atenció, com per exemple jocs de taula o manualitats senzilles; una estona de passeig si el temps i les característiques de les persones ateses ho permeten; i una estona per veure la televisió, una pel·lícula o escoltar música i llegir la premsa.
 
D’aquesta manera, les persones beneficiaries surten dels domicilis, es relacionen amb altres persones i poden fer treball estimulador de diferents capacitats.
 
Alhora, els familiars que tenen cura de les persones dependents, poden disposar d’aquest temps per a ells mateixos i poden demanar serveis d’orientació, suport i assessorament amb la psicòloga de l’Oficina d’Atenció a les Persones amb la tranquil·litat que el seu familiar estarà ben atès.
 
L’objectiu és oferir un servei d’atenció personal que promocioni la readaptació social i funcional de les persones afectades, que contribueixi al manteniment de les capacitats físiques i psíquiques conservades, retardant el seu deteriorament global.
 
Destinataris: Gent Gran
Família
Persones amb Problemes de Salut
 
Procediment i requisits d’accés (via d’accés, preu, requisits, etc.):
El Servei Respir s'ofereix com a espai gratuït d’atenció per a les persones grans que es troben en situació de dependència.

     
Àmbit territorial: Celrà
 
Àmbit d’actuació: Atenció Social i Salut
 
Contacte (horari, lloc, telèfons, webs, correus, etc.): C/ La fàbrica, 31
Celrà 17460

Telèfon: 972 49 47 67

Persona de contacte: Elisenda Quintana

Horari: dimarts i dijous, de 10 a 13 hores a l’espai del Casal de la Gent Gran.

E-mail: educacio@celra.cat