Cercador per categoriesCercador:

Persones destinatàries

Àmbits d'actuació

Àmbit territorial


Centre d'esplai Sant Esteve

Definició servei:
El centre d’Esplai Sant Esteve és una entitat que promou l’educació i el lleure i depèn de la parròquia de Caldes de Malavella / Sant Andreu Salou
 
Prestacions del servei: què es fa, qui ho fa i com es fa?
L’esplai pretén educar els infants i joves amb activitats que van més enllà de la simple diversió. A través de jocs, contes, de tallers o interpretacions, s’educa en valors capaços de formar una personalitat als infants, vàlida per afrontar moltes situacions de la vida i no només en l’àmbit del lleure.
 
Objectius del Centre d’Esplai Sant Esteve:
 • Reforçar la convivència respectuosa i solidària. És imprescindible per aconseguir una societat justa en què cada persona respecti i ajudi els altres.
 • Compartir béns, experiències i coneixements. Enriqueix les persones i afavoreix el progrés de la societat; si no es transmet el coneixement no s’evoluciona.
 • Fomentar el diàleg.
 • Reforçar l’esperit crític i el compromís. Cal que la persona analitzi críticament el seu entorn i que es comprometi a convidar-lo; només així s’aconseguirà una millora.
 • Accentuar les ganes d’adquirir nous coneixements. El fet de saber i tenir ganes de créixer fan més capaç a la persona de desenvolupar-se amb més criteri.
 • Fomentar l’esperit de servei. Cal que algú s’ofereixi per fer qualsevol treball voluntàriament i buscant una millora. En això es basa el Centre d’Esplai.
 • Ensenyar la moral cristiana i el camí de la fe.
 
Destinataris:Infants/Adolescents
 
Procediment i requisits d’accés (via d’accés, preu, requisits, etc.):
Les activitats que realitza l’esplai no són continuades al llarg de tot l’any sinó que estan distribuïdes en funció de les vacances escolars.
 
Activitats que s’han realitzat:
 • Acampada de tres dies durant Setmana Santa, dirigida a infants i adolescents entre 7 i 15 anys, per indrets pròxims a Caldes i el mitjà de transport és la bicicleta.
 • Les colònies d’estiu es realitzen durant la segona quinzena de juliol, la durada és de 9 dies i van adreçades a infants i adolescents entre 7 i 15 anys. Es fan excursions, jocs, vetllades, estudis, etc.
 • Camps de Treball: fa quatre anys que es realitza una acampada per adolescents de 14 a 17 anys residents a Catalunya i per adolescents de 18 a 25 anys residents a Espanya.
L’objectiu principal és la restauració de les restes del castell medieval que existia antigament a Caldes.
 
Col·laboren en el projecte: l’Ajuntament de Caldes, la Secretaria General de Joventut i el Consell Comarcal de la Selva.
 • Activitats per Nadal: Al pavelló d’esports del municipi s’organitza durant les vacances de Nadal, un “parc infantil ”on les entitats del municipi hi col·laboren en les diverses activitats: un racó per petits, racó d’informàtica, rocòdrom, pont tibetà, tirolina, dards, pim-pom, bàsquet, futbol, jocs de taula, tallers diversos...

Àmbit territorial:Província de Girona
 
Àmbit d’actuació:Cultura/Lleure/Esport
Relacional/Comunitari
 
Contacte (horari, lloc, telèfons, webs, correus, etc.):Parròquia
Passeig de la Granja, 1 bxs.
17455 Caldes de Malavella

E-mail: estevegloria@hotmail.com

Adreça web:
http://www.caldesdemalavella.cat/Associacionisme/CentreEsplai.htm