Cercador per categoriesCercador:

Persones destinatàries

Àmbits d'actuació

Àmbit territorial


Brigada Jove (Àrea de Juventut de l'Ajuntament de Salt)

Definició servei:
Es tracta d'una experiència formativa i laboral en el camp de l'educació en el lleure. Per Setmana Santa s'organitza un curs de premonitors subvencionat. Alguns dels joves que fan el curs poden treballar contractats de premonitors durant l'estiu dins del programa Juguem?
 
L’estiu de l’any 2009 es va refer el projecte de Patis Oberts i Jocs a les Places de Salt, coordinament amb les Àrees d’Educació, Integració i Convivència, Salut Pública i Joventut de l'Ajuntament de Salt. L'objectiu era donar un servei educatiu que complementés el casal d’estiu organitzat per l’Ajuntament, atès que aquest resultava insuficient ja que el nombre de places que s’ofereixen no podia absorbir tota la demanda referent a aquesta franja d’edat. D'altra banda, el projecte pretén formar i donar una primera oportunitat laboral a joves del municipi d’entre 16 i 17 anys.
 
Prestacions del servei: què es fa, qui ho fa i com es fa?
La implementació del projecte es fa de la següent manera: hi ha un director/a de projecte, que s’encarregarà de coordinar, gestionar i organitzar les persones que hi treballaran i totes les activitats. Els monitors/executors, un per cada espai, són els encarregats d’estar en els patis i places i de tirar endavant les activitats programades amb els participants. A més es disposa de 7 premonitors que fan tasques de suport i recolzament als executors/es a les places. Se’ls selecciona entre els joves de 16 i 17 anys que durant el període de Setmana Santa realitzen la formació de Premonitors/es en el lleure, organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament.
 
D’aquesta manera s’aconsegueixen tres objectius:
 
  1. Se’ls ofereix una primera experiència laboral a aquest joves
  2. Se’ls forma en el camp del lleure infantil i juvenil
  3. S’aconsegueix tenir una borsa de monitors/es de Salt formats i amb experiència que més endavant podran fer de monitors/es en altres activitat que organitza l’Ajuntament, com els Casals d’Estiu.
 
Destinataris: Joves
 
Procediment i requisits d’accés (via d’accés, preu, requisits, etc.):
Tenir entre 15 i 17 anys i haver fet el curs de premonitors organitzat per l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Salt.
Àmbit territorial: Salt
 
Àmbit d’actuació: Economia i treball
Formació
 
Contacte (horari, lloc, telèfons, webs, correus, etc.): Estació Jove de Salt
Passeig Països Catalans s/n
Salt 17190

Horari: de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores

Adreça electrònica: info@saltjove.cat
Adreça web: www.saltjove.cat